Uppsala Budoklubb

Hem

Nybörjarinfo

Schema

Klubben

Aikido

Ju−jutsu

Länkar

Mitt konto

Aikido i Uppsala BudoklubbOSensei Aikido är den yngsta av de klassiska budoarterna och skapades av Morihei Ueshiba 1941. Ordet "aikido" betyder "vägen till harmoni genom mental styrka", vilket beskriver aikidoträningen väl. I aikido använder man så lite kraft som möjligt, man arbetar i rörelse med balansbrytningar för att leda tillbaka den anfallandes kraft mot honom själv i olika kast och fasthållningar. I aikido finns inga slag eller sparkar som går ut på att skada motståndaren, det går inte att attackera med aikido och det finns inga tävlingar.

Idén med aikido är att teknikerna ska fungera mot alla typer av attacker och alla typer av motståndare, så i aikido tränar alla tillsammans på varje träningspass - killar och tjejer, unga och gamla, höggraderade och låggraderade. På så sätt lär sig alla hela tiden av varandra, vilket gör att alla hela tiden kan utvecklas i sin aikido. Hos oss tränar alla tillsammans men som nybörjare blir det mest fokus på grunderna i balans, kroppskontroll och teknik.

AikidoteknikAlla kan hitta sin egen mening med aikidoträningen - självförsvar, motion, kroppskontroll, koncentrationsträning - och alla är välkomna. Den viktigaste principen i vår träning är att alla ska komma och träna för att de tycker det är givande och framför allt roligt!

Läs gärna mer om hur aikidoträningen går till och om aikidons historia. På filmsidan finns ett par klipp som visar hur aikido kan se ut.
Aikido logga

Hokuo loggaspacer

Tillhör Hokuo aikikaispacer

Integritetspolicy
Ändra storlek på texten: